Τα δικά σου δικά μου και τα δικά μου, καλύτερα, όχι δικά σου

Υπάρχει ένα σημείο (κυριολεκτικά στον χώρο) όπου στέκεσαι και συλλογίζεσαι συχνά. Στο ίδιο εγώ και πολλοί άλλοι και άλλες. Και στο τέλος μεγάλη είναι η πιθανότητα να καταλήξεις, όπως και εγώ και πολλοί άλλοι και άλλες, στο ίδιο συμπέρασμα: «Δεν έχω τίποτα να φορέσω».

Κατά βάθος υπερβολές αλλά ας μην πάρουμε αυτό το μονοπάτι. Ας πάμε στη μία από τις πολλές φορές που το συλλογίστηκα και μετά… «Εύρηκα!». Καλώς για μένα (όχι και τόσο για κάποιον άλλο) το μάτι έπεσε πάνω σε ένα ανδρικό πουκάμισο. Και κάπως έτσι βάζεις στον αλγόριθμο συνδυασμών outfits του μυαλού σου και τα ανδρικά ρούχα.

Πριν προλάβεις να μου πεις «Είμαστε και εμείς οι αδέσμευτες ντάρλιν…», να σου θυμίσω ότι ευτυχώς υπάρχουν και οι πατερούληδες, τα αδέρφια και οι φίλοι που μας αγαπάνε και εννοείται πως, με λίγο πετάρισμα στα βλέφαρα, θα μας επιτρέψουν μία επιδρομή στην ντουλάπα τους… Και θα τολμήσω, εκ πείρας, να πω και οι παππούδες μας γιατί διαμάντια πουκάμισα ίσως βρεις και εκεί και, ας μην ξεχνάμε, η κάθετη ρίγα ψηλώνει!

Όχι, δεν πειράζει που σου είναι μεγάλα. Αυτή είναι και η γλύκα, μαγκιά, όπως θες πες το. Ας μην σταματήσουμε όμως μόνο στο πουκάμισο. Υπάρχει και το φούτερ, και το κοντομάνικο μπλουζάκι που με ένα απλό τζιν άνετα σε πάνε για καφέ. Μέχρι και κάποιο τζάκετ μπορείς να δανειστείς και ιδού το oversized κομμάτι του συνόλου σου.

Σου λείπει η μέση σου; Δέσε μια ζώνη/φουλάρι κτλ πάνω από το T-shirt. Ζεστός καιρός; Φόρα το με σορτς ή φούστα αλλά, σε παρακαλώ, φρόντισε να μην τα καλύπτει αν φορεθεί απ’ έξω (η ζώνη που λέγαμε ή, όπως είθισται τελευταία, βάλε ένα μέρος του από μέσα) Διαφορετικά είναι άκομψο πώς να το κάνουμε – εκτός αν αυτό που επιδιώκεις είναι το κινηματογραφικό «Μόλις σηκώθηκα από το κρεβάτι και βγήκα». Ντάρλιν, καλύτερα όχι… Αν πάλι φορέσεις το πουκάμισο ή κοντομάνικο μέσα από την μίνι φούστα σου και αυτό ξεχωρίζει από το τελείωμα της όντας λίγο πιο μακρύ, τότε… ντιν ντιν ντιν, μόλις χτύπησες τζακ-ποτ στο «Μπορώ και εγώ να το υποστηρίξω, αγαπητή influencer».

Μπορεί να καταλήξεις σε περισσότερα από ένα κομμάτια από την ντουλάπα του για το ίδιο σύνολο (ναι, μην το φοβηθείς, ειδικά αν σου αρέσει να ακολουθείς τις τάσεις, και τίποτα πιο τάση από την gender-fluid μόδα) ή να προσθέσεις μία απλή πινελιά με ένα μόνο ανδρικό κομμάτι – για την τσαχπινιά βρε αδερφέ! Σε κάθε περίπτωση, είμαι σίγουρη πως σε στιγμές κρίσης μπροστά στην ντουλάπα σου, η ανδρική γκαρνταρόμπα μπορεί να σου προσφέρει όχι μόνο διέξοδο, αλλά και την ευκαιρία να πειραματιστείς με ένα στυλ που ως τώρα δεν “το ‘χες”, και να σε πάει από το «Ουφ, δεν έχω τι να φορέσω…» στο «Χμμμ, για δες πως μου πάει!».

Ακολουθήστε το 6days.gr στο Instagram