Μπότες UGG : Ο μεγάλος χαμένος της δικαστικής διαμάχης

Ο Αυστραλός Eddie Oygur που κατασκεύαζε μπότες ugg καλείται να δώσει αποζημίωση 450.000 δολαρίων καθώς βρέθηκε απέναντι στη μεγάλη εταιρεία υποδημάτων και ενδυμάτων των ΗΠΑ που κατέχει το brand UGG και έχασε.

Δικαστήριο στο Σικάγο αποφάσισε ότι η επιχείρηση του Oygur, Australian Leather, που εδρεύει στο Σίδνεϊ, εκμεταλλεύτηκε το εμπορικό σήμα που καταχωρήθηκε από την Deckers Outdoor με έδρα την Καλιφόρνια, πωλώντας online ugg boots σε πελάτες στις ΗΠΑ.

Μετά από μια τετραήμερη δίκη, ο Oygur καλείται να καταβάλει στην Deckers νόμιμη αποζημίωση ύψους 450. 000 δολαρίων και μπορεί να κληθεί να καταβάλει επιπλέον δικαστικά έξοδα αξίας εκατομμυρίων, όπως γράφει ο Guardian. Η Deckers κάνει τζίρο πάνω από 1 δισ. σε ετήσιες πωλήσεις από UGG και φαίνεται πως δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει άλλους να εκμεταλλευτούν το όνομα που έχουν οι μπότες της.

Ο Oygur υποστήριξε ότι «ugg» είναι ένας γενικός όρος που πρωτοχρησιμοποιήθηκε την Αυστραλία κατά την δεκαετία του 1960 από τη σερφ κοινότητα. «Ήταν ένα σκληρό πλήγμα», δήλωσε ο Αυστραλός δικηγόρος ο οποίος βρίσκεται στο Σικάγο, υποστηρίζοντας τον Oygur. «Όλα αυτά για τα οποία έχει εργαστεί στην Αυστραλία για πάνω από 40 χρόνια κρίθηκαν από αυτό», είπε για τον πελάτη του.

Η Deckers κατοχύρωσε το εμπορικό σήμα της UGG Australia το 1995. Τα προϊόντα της Deckers έχουν γίνει ευρέως δημοφιλή, όπως απέδειξαν οι ετήσιες πωλήσεις UGG, δήλωσε η Deckers στην καταγγελία της στο αμερικανικό περιφερειακό δικαστήριο. «Το εμπορικό σήμα UGG είναι ένα διάσημο σήμα».

Ο δικηγόρος του Αυστραλού επιχειρηματία δήλωσε ότι ο Oygur ήταν συντετριμμένος μετά την ετυμηγορία και ελπίζει ότι ο αυστραλιανός λαός, αλλά και οι πολιτικοί της χώρας του θα τον υποστηρίξουν στο σχέδιο του να προσφύγει κατά της απόφασης. «Δεν είναι μόνο ένα καταστροφικό πλήγμα για τον Eddie Oygur και την Αυστραλία, είναι ένα καταστροφικό πλήγμα για τις θέσεις εργασίας της Αυστραλίας», δήλωσε ο δικηγόρος.

«Ο όρος ugg δεν μπορεί να είναι εμπορικό σήμα. Είναι ένας γενικός όρος που θα έπρεπε να έχει προστατευθεί από τις αυστραλιανές κυβερνήσεις στο παρελθόν. Όπως απογοητευτική είναι η ετυμηγορία, αυτό που ήταν απίστευτα απογοητευτικό είναι ότι η αυστραλιανή κυβέρνηση δεν κατάφερε να στηρίξει τον Eddie παρέχοντάς του τη νομική βοήθεια που του αξίζει να πολεμήσει αυτή την υπόθεση», πρόσθεσε.

πηγή: lifo.gr

Ακολουθήστε το 6days.gr στο Instagram