Σκύλοι που αλλάζουν τη ζωή (Video)

Σκύλοι που αλλάζουν τη ζωή. Το VICE παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στους σκύλους-βοηθούς στην Ελλάδα, μέσα από προσωπικές ιστορίες ανθρώπων που έχουν ταυτίσει τη διαδρομή τους με αυτά τα σκυλιά.

Συνάντησε την Έλενα Παλάγκα, τη μοναδική πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια σκύλων-βοηθών στη χώρα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η ίδια μίλησε για το πώς το πάθος της για τα ζώα την οδήγησε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το κομμάτι της εξειδικευμένης εκπαίδευσης σκύλων-βοηθών.

Γνώρισαν τους δύο σκύλους βοηθούς συνεδριών, Nina και Wall-Ε, με τα οποία επισκέφτηκαν κοινωνικές δομές όπου φιλοξενούνται άτομα τρίτης ηλικίας, ορισμένα με ανιακά σύνδρομα.

Τέλος, η Έλενα μίλησε για την Αθηνά, τον σκύλο-βοηθό που εκπαιδεύει εδώ και δύο χρόνια, και η οποία πρόκειται πολύ σύντομα να παραδοθεί σε παιδί με αναπηρία στην Αθήνα.

Μετά τη Θεσσαλονίκη ταξίδεψαν στην Καλαμπάκα, όπου πέρασαν δύο μέρες με την οικογένεια του 8χρονου Γιώργου Μάνη που εδώ και δύο χρόνια έχει τον πρώτο σκύλο-βοηθό, Mike.

Οι γονείς του Γιώργου, Δέσποινα και Μάκης, αφηγήθηκαν πώς ήρθε στα χέρια τους ο σκύλος- βοηθός και εξομολογούνται πως το ξανθό λάμπραντορ είναι για αυτούς το δεύτερο παιδί τους και για τον Γιώργο ο καλύτερος, πιστός φίλος του.

Ο Mike αποτελεί, πια, το κίνητρο που έψαχνε ο μικρός για να συνεχίσει να προσπαθεί, μετά από το σοβαρό περιστατικό υγείας που του συνέβη σε ηλικία τριών ετών.

Έρευνα/ Παραγωγή: Κατερίνα Βασιλείου
Κάμερα: Τάσος Σκαρής, Νίκος Βλαχάκης
Ήχος: Βασίλης Ζαμπίκος
Μοντάζ: Γωγώ Μπεμπέλου