Η Χαρούλα σε… δράση (Video)

Το γεράκι του Δήμου Λαρισαίων διώχνει τις καλιακούδες από το κέντρο της πόλης

Η «Επιχείρηση καλιακούδα» λαμβάνει χώρα κάθε απόγευμα στο κέντρο της Λάρισας. Σε αυτή συμμετέχει το γνωστό πλέον γεράκι του Δήμου η Χαρούλα. Αποστολή της είναι να αντιμετωπίσει τα γκρίζα πουλιά που κουρνιάζουν τα βράδια στις πλατείες της Λάρισας.

Κάθε απόγευμα λίγο πριν τη δύση του ηλίου το γεράκι με τον εκπαιδευτή του Γιώργο Χριστοδούλου της υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων, κινούνται προς τα μέρη που συνηθίζουν να φωλιάζουν οι καλιακούδες για να περνούν τα βράδια τους.

Η Χαρούλα δημιουργεί στα άλλα πουλιά πανικό, κάνει επίθεση σε σημεία που της επιδεικνύει ο εκπαιδευτής της. Το δραμινό γεράκι που πολιτογραφήθηκε Λαρισαία, διέψευσε όλους εκείνους που υποστήριζαν ότι δεν θα τα καταφέρει. Ο στόχος δείχνει να επιτυγχάνεται και η απομάκρυνση τελικά των λεγόμενων σταχτοκουρούνων από τις πυκνοκατοικημένες περιοχές επήλθε με φυσικό τρόπο.

Εδώ και δύο χρόνια σχεδόν η Χαρούλα πετά καθημερινά στο κέντρο της Λάρισας

Καθισμένη αναπαυτικά στο χέρι του εκπαιδευτή της, μεταβαίνουν οι δυο τους στον χώρο που συγκεντρώνονται τα πουλιά, κάνει η Χαρούλα μια πτήση αναγνωριστική για να αποτυπώσει το περιβάλλον και στη συνέχεια είναι έτοιμη να ξεκινήσει το κυνηγητό. Οι Λαρισαίοι πλησιάζουν το γεράκι άφοβα και βγάζουν selfie μαζί του.

 

Ακολουθήστε το 6days.gr στο Instagram