Γιώργος Αγγελόπουλος: Είμαι αντίθετος στη συμμετοχή ανθρώπων στην πολιτική επειδή είναι δημοφιλείς (Εικόνες)

Παρουσιάστηκε στη Λάρισα το βιβλίο του Γιώργου Αγγελόπουλου «Ντάνος», με τον ίδιο να σχολιάζει ότι είναι αντίθετος στη συμμετοχή ανθρώπων στην πολιτική επειδή είναι δημοφιλής.

Οι Λαρισαίοι επιφύλαξαν στον Γιώργο Αγγελόπουλο θερμή υποδοχή στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας. Στην παρουσίαση συμμετείχαν η Λαρισαία Ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά, ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος και η εκδότρια Χριστιάνα Χριστοπούλου.

Σε δηλώσεις του ο Γιώργος Αγγελόπουλος σημείωσε σχετικά με το βιβλίο ότι είναι «μια μεγάλη απόφαση για εμένα, είναι λυτρωτικό και ένας επαναπροσδιορισμός για εμένα. Επίσης, το να πέσεις και να σηκωθείς ξανά είναι κάτι το οποίο επαναλαμβάνεται και είναι αναπόσπαστο κομμάτι στη ζωή μας».

Πολιτική και δημοφιλείς

Ερωτηθείς ο Γιώργος Αγγελόπουλος για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Μαΐου και αν θα είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό ξεκαθάρισε ότι «με τον Κώστα Αγοραστό έχουμε δύο κοινά την αγάπη μας για το θαλάσσιο σκι και την αγάπη μας για το νησί, τη Σκιάθο. Είναι πολλές οι υποχρεώσεις μου στο «Τατουάζ», για το βιβλίο και για άλλες επαγγελματικές προτάσεις που δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμες. Θα ασχολιόμουν με τα κοινά και την πολιτική μόνο αν είχα τον χρόνο και αν έκρινα ότι μπορώ να προσφέρω».

Ωστόσο υπογράμμισε ότι το είναι κάποιος αναγνωρίσιμος δεν σημαίνει ότι μπορούσε να είναι και υποψήφιος «δεν σημαίνει ότι επειδή αγαπάς τον τόπο σου και είσαι αναγνωρίσιμος μπορείς να προσφέρεις και από ένα τέτοιο πόστο. Η πολιτική είναι ένα λειτούργημα που αφορά τις ζωές ανθρώπων οπότε πρέπει να έχεις και τις προϋποθέσεις. Είμαι αντίθετος στη συμμετοχή ανθρώπων στην πολιτική επειδή είναι δημοφιλείς. Είναι σοβαρό επάγγελμα».

Η Ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά υποστήριξε σχετικά με το βιβλίο ότι «όταν διάβασα το βιβλίο του Γιώργου του είπα σ’ αγαπώ πολύ. Είναι ένα βιβλίο που σου μαθαίνει ότι το όνειρο και η πραγματικότητα δεν απέχουν. Γιατί όταν μπορείς να ονειρεύεσαι μπορείς και να το κάνεις.

Το βιβλίο αυτό σε πηγαίνει παρακάτω μέσα από τις ιστορίες του. Και τελικά η ζωή του δεν είναι σπριντ, είναι μαραθώνιος. Αξίζει τον κόπο κάποιος να το διαβάσει γιατί θα βρει σημεία να ταυτιστεί».

Σε τρία βασικά θέματα που πραγματεύεται το βιβλίο στάθηκε ο πρόεδρος δημοσίων σχέσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Αναστάσιος Ντούγκας «το βιβλίο του επικεντρώνεται σε τρία βασικά θέματα. Είναι σπαραχτική η στιγμή στο βιβλίο που τα αδέρφια χωρίζονται και ο ένας ο αδερφός μεγαλώνει με τον μπαμπά στην Αρχαία Ολυμπία και ο άλλος αδερφός μεγαλώνει με τη μαμά στη Σκιάθο. Η άλλη φράση που με συγκίνησε και νομίζω ότι χαρακτηρίζει τον Γιώργο “ορκίστηκα λέει στον Θεό και στον εαυτό μου πως δεν θα αφήσω ποτέ κανέναν να πειράξει ανυπεράσπιστο πλάσμα”. Ήταν από τους πρώτους που στήριξε την προσπάθεια του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κατά του bullying και έχει δείξει την ευαισθησία του σε πολλά κοινωνικά θέματα».

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Εκδοτική Αθηνών και το περιοδικό wish.

 

Ακολουθήστε το 6days.gr στο Instagram