Τι συμβαίνει με το νέο update των Windows ;

Η Microsoft προειδοποίησε πρόσφατα τους χρήστες ότι το update Μαΐου των Windows 10 δεν εγκαθίσταται σε υπολογιστές στους οποίους είναι εγκατεστημένες μονάδες αποθήκευσης USB ή κάρτες μνήμης SD.

Η εταιρεία λέει πως θα εμποδίσει την εγκατάσταση σε αυτούς τους υπολογιστές επειδή μπορεί να συμβεί «ακατάλληλο reassignment (επανατοποθέτηση) των drives» και μπορεί να επηρεάσει τόσο τα εξωτερικά drives όσο και τους εσωτερικούς σκληρούς δίσκους. Εναλλακτικά, οι χρήστες θα πρέπει να αφαιρέσουν όλες τις μονάδες αποθήκευσης USB –συμπεριλαμβανομένων και των εξωτερικών δίσκων USB- καθώς και όποιες κάρτες μνήμης SD έχουν εγκατεστημένες και να επανεκκινήσουν την ενημέρωση (update).

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ZDNet, μόνο οι χρήστες που θα ενημερώσουν τους υπολογιστές τους από την έκδοση των Windows 10 v1803 (Απρίλιος 2018) ή την έκδοση Windows 10 v1809 (Οκτώβριος 2018) αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο ζήτημα.

Οι χρήστες παλαιότερων εκδόσεων των Windows 10 μπορούν να προχωρήσουν στην εγκατάσταση της ενημέρωσης Μαΐου των Windows 10 χωρίς προβλήματα ακόμα και αν έχουν εγκατεστημένα USB flash drives ή SD cards στους υπολογιστές τους. Η Microsoft επίσης επισημαίνει ότι πρόκειται να επιλύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα πριν διαθέσει άλλες, μελλοντικές ενημερώσεις των Windows.

Τα νέα έρχονται λίγο αφότου η Microsoft «ακύρωσε» αθόρυβα το χαρακτηριστικό Sets των Windows 10 που είχε υποσχεθεί εδώ και αρκετό καιρό.

Από την επερχόμενη έκδοση (Windows 10 May 2019 Update), η Microsoft θα ξεχωρίζει τις ενημερώσεις δυνατοτήτων από τις υπόλοιπες ενημερώσεις, και το Windows Update θα έχει μια νέα επιλογή που σύμφωνα με την εταιρεία θα λέγεται «download and install now».

Με άλλα λόγια, ο έλεγχος για ενημερώσεις στο Windows Update θα επιτρέψει στον χρήστη να εγκαταστήσει όλες τις διαθέσιμες αθροιστικές ενημερώσεις, χωρίς επίσης να κάνει λήψη κάποιας νέας ενημέρωσης δυνατοτήτων.

«Τα Windows θα ξεκινήσουν αυτόματα την ενημέρωση για μια νέα ενημέρωση δυνατοτήτων αν η έκδοση των Windows 10 πλησιάζει στο τέλος υποστήριξης του λειτουργικού. Θα σας ενημερώσουμε όταν είναι διαθέσιμη μια ενημέρωση δυνατοτήτων και είναι έτοιμη για το μηχάνημά σας. Όλες οι συσκευές των Windows 10 με υποστηριζόμενη έκδοση θα συνεχίσουν να λαμβάνουν αυτόματα τις μηνιαίες ενημερώσεις», αναφέρει η Microsoft.

Μέχρι τα τέλη Μαΐου, οι υπολογιστές που τρέχουν με Windows 10 στην έκδοση 1803 (April 2018 Update) ή την έκδοση 1809 (October 2018 Update) θα έχουν επίσης την ίδια επιλογή, υποστηρίζει η Microsoft.

 

Ακολουθήστε το 6days.gr στο Instagram