Ορειβάτης κατέγραψε την στιγμή της πτώσης του στα βράχια (Video)

Παρά το γεγονός ότι έπεσε από ύψος 20 μέτρων ο Κάιλ Γουόκερ επέζησε.

Σοκ προκαλεί το βίντεο που κατέγραψε τη στιγμή που ένας ορειβάτης έπεσε στο κενό κατά τη διάρκεια ανάβασης στο Κολοράντο.

Ο 26χρονος Κάιλ Γουόκερ επιχειρούσε ανάβαση σε πλαγιά στο Boulder Flatirons όταν έχασε τη λαβή του με αποτέλεσμα να βρεθεί στο κενό από ύψος περίπου 20 μέτρων.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ο 26χρονος μετά την απώλεια της λαβής του χτυπάει για αρκετά δευτερόλεπτα πάνω σε βράχια μέχρι να σταματήσει τελικά η πτώση του.

Ο Γουόκερ, πάντως, αποδείχθηκε τυχερός καθώς επέζησε παρά τα σοβαρά τραύματα που υπέστη και ήδη έχει πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε.

Σύμφωνα με τους γιατρούς ο 26χρονος υπέστη διάτρηση πνεύμονα, κατάγματα στους καρπούς, σε οχτώ πλευρά αλλά και στη λεκάνη του.

Ο ίδιος εξήγησε ότι το ατύχημα συνέβη όταν προσπάθησε να κάνει ένα τελευταίο άλμα για να φτάσει σε ένα σημείο για να ξεκουραστεί αλλά δεν τα κατάφερε.

Όσο για την πτώση του είπε ότι «είχα αποδεχθεί ότι θα πεθάνω και γι’ αυτό δεν προσπάθησα να πιαστώ από κάπου και απλά αφέθηκα να πέσω».

Ακολουθήστε το 6days.gr στο Instagram