Φτωχότερος κατά 17,4 δισεκατομμύρια δολάρια ο Ζούκερμπεργκ

Φτωχότερος κατά 17,4 δισ. δολάρια είναι αυτή τη στιγμή από την αρχή του έτους ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, καθώς το Facebook αντιμετωπίζει νέα πυρά  που αφορούν το πως αντιμετωπίζει τους επικριτές του αλλά και τoν χειρισμό της ρωσικής ανάμειξης στις αμερικάνικες εκλογές.

Η μετοχή του Facebook υποχώρησε κατά 3% την Παρασκευή, πέφτοντας στα 139,53 δολάρια. Πρόκειται για τη χαμηλότερη τιμή της μετοχής από τον Απρίλιο του 2017.

Η περιουσία του Ζούκερμπεργκ, αυτή τη στιγμή αποτιμάται στα 55,3 δισεκατομμύρια δολάρια, 31 δισ. λιγότερο από το ιστορικό υψηλό του περασμένου Ιουλίου. Ο Ζούκερμπεργκ αυτή τη στιγμή είναι ο 6ος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, σύμφωνα με τη λίστα του Bloomberg. Πριν λίγο καιρό βρισκόταν στην 3η θέση, πίσω μόνο από τον Τζεφ Μπέζος και τον Μπιλ Γκέιτς.

Χτες, ο Ζούκερμπεργκ είχε να αντιμετωπίσει την πίεση γερουσιαστών του Δημοκρατικού Κόμματος οι οποίοι απαίτησαν να απαντήσει σε δημοσιεύματα που ανέφεραν πως η εταιρία του χρησιμοποίησε υπεργολάβους για να εκδικηθεί όσους επικρίνουν το Facebook για το πώς διαχειρίζεται ζητήματα προσωπικών δεδομένων.

Επίσης, οι γερουσιαστές ζήτησαν εξηγήσεις για τον τρόπο που το social media αντιμετωπίζει τη ρωσική προπαγάνδα.

Με πληροφορίες από Bloomberg