Χιόνια στα βουνά της Θεσσαλίας (video)

Βροχερός ο καιρός σε μεγάλο μέρος της χώρας, με εξαίρεση την ανατολική Μακεδονία-ανατολικό Αιγαίο και Θράκη. Η κακοκαιρία, συνεχίζεται – αν και με μικρότερη ένταση- μέσα στο Σάββατο, ενώ μέσα στην Κυριακή, τα φαινόμενα, θα ενταθούν εκ νέου. Αυτή την φορά, η ζώνη αξιόλογων βροχοπτώσεων, θα επηρεάσει και μεγάλο μέρος της βόρειας χώρας, από Μακεδονία μέχρι Θράκη.

Οι άνεμοι στρέφονται σε νοτιάδες στα νότια, έτσι η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, ανεβάζοντας και τα υψόμετρα χιονόπτωσης αντίστοιχα, στα υψόμετρα που αναγράφονται στον χάρτη.

Μεγάλες εντάσεις ανατολικών ανέμων, φαίνονται στην δυτική Πελοπόννησο , ιδιαίτερα σε Πάτρα, όπου εδώ ο ανατολικός άνεμος θα ξεπεράσει πρόσκαιρα την Κυριακή και τα 8 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Ο νεφελώδης καιρός, διατηρείται και μέσα στο ΣΚ, ενώ κατά τόπους θα βρέχει. Αισθητή η ψύχρα, καθώς οι ΒΑ άνεμοι θα φτάνουν κατά περιόδους τα 5 μποφόρ. Οι μέγιστες τιμές του υδραργύρου, γύρω στους 13 βαθμούς, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μουντός ο καιρός το ΣΚ, ενώ την Κυριακή φαίνεται πως θα βρέξει κατά τόπους αξιόλογα, μετά από καιρό ακόμη και στην πόλη. Μεταβλητοί ασθενείς οι άνεμοι, με την θερμοκρασία γύρω στους 13 βαθμούς τα μεσημέρια.

Αξιόλογα ύψη χιονιού, αναμένονται σε όλα τα χιονοδρομικά , ιδιαίτερα σε αυτά της δυτικής Μακεδονίας. Αναλυτικά όλες οι προβλέψεις στο meteo-hellas

 

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στα ορεινά των Τρικάλων

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν χθες στα ορεινά της Καλαμπάκας στα Τρίκαλα, όπως δείχνει και το βίντεο που δημοσίευσε το trikalaola.gr, όπου αποτυπώνει την πυκνή χιονόπτωση, που ξεκίνησε από τα χωριά της περιοχής Ασπροποτάμου.