Τα Τρίκαλα κόβουν το κάπνισμα

Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα για την υγεία σε σχέση με τη διακοπή καπνίσματος, την πρώτη ελεύθερη από κάπνισμα πόλη, τα Τρίκαλα, πραγματοποιείται στις 4 Μαΐου 2019. Τη διοργανώνει η Ομάδας Διακοπής Καπνίσματος & Προαγωγής της Υγείας της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, με την υποστήριξη του Δήμου Τρικκαίων.

Το θέμα της ημερίδας είναι «Η υγεία των πνευμόνων για τη μακροζωία και την ευεξία. Τρίκαλα, η πρώτη πόλη ελεύθερη καπνού».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, το Σάββατο 4 Μαΐου 2019, στις 19:00. Το πρόγραμμα και οι ομιλητές είναι τα ακόλουθα:

– «Κάπνισμα: To μέγεθος του προβλήματος»
κα. Ιωάννα Μητρούσκα, Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος, Συντονίστρια Ομάδας Διακοπής Καπνίσματος & Προαγωγής της Υγείας της Ε.Π.Ε Διευθύντρια Πνευμονολογικής Κλινικής, ΠΑ.Γ.Ν.Η., Ηράκλειο Κρήτης

– «Νόσος και κάπνισμα – Γυναίκα και κάπνισμα»
κα. Παρασκευή Κατσαούνου, Επίκουρη Καθηγήτρια Πνευμονολογίας ΕΚΠΑ, Α’ Κλινική Εντατικής Θεραπείας, Γ.Ν.Α «Ο Ευαγγελισμός»

– «Παθητικό Κάπνισμα»
κα. Μάρθα Ανδρίτσου, Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος, Συντονίστρια Ομάδας Διακοπής Καπνίσματος & Προαγωγής της Υγείας της Ε.Π.Ε, Επιστημονικός Συνεργάτης Α’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας, Γ.Ν.Α «Ο Ευαγγελισμός»

– «Η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στην Ελλάδα και η εθελοντική δράση του Δήμου Τρικκαίων» κα. Σοφία Γιδά, Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος

Σχολιασμός:
– κα. Παρασκευή Αργυροπούλου – Πατάκα, Ομότιμη Καθηγήτρια Πνευμονολογίας, τ. Αντιπρύτανης Α.Π.Θ.

– κ. Μιχάλης Τουμπής, Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος, Συντονιστής της Ομάδας Διακοπής Καπνίσματος & Προαγωγής της Υγείας της Ε.Π.Ε, Μέλος Δ.Σ. της Ε.Π.Ε.
19:00 –19:15Συζήτηση –Σχολιασμός
19:15 –19:30 Βράβευση Θεσμικών Φορέων

Ακολουθήστε το 6days.gr στο Instagram