Σάλος με την ανάρτηση του Λαρισαίου Θανάση Χειμωνά για την απόπειρα αυτοκτονίας του Κορτώ

Η συγνώμη από τον Σταύρο Θεοδωράκη

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι και συγγραφέας, Θανάσης Χειμώνας, τοποθετήθηκε μέσω Facebook για την ανάρτηση του Αύγουστου Κορτώ και την απόπειρα αυτοκτονίας του υπονοεί πως ο συγγραφέας έστησε το σκηνικό της απόπειρας αυτοκτονίας του για να ωφεληθεί ο ίδιος.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι έγραψε συγκεκριμένα: «Αγαπητοί φίλοι, πριν λίγο έκανα απόπειρα αυτοκτονίας επειδή ήμουν χάλια κι έτσι. Θα ποστάρω σχετική φωτό στις 26 Μαΐου για να με ψηφίσετε στις εκλογές. Σας μερσώ».

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για αυτή του την ανάρτηση ο υποψήφιος ευρωβουλευτής επανήλθε με δεύτερη και μεγαλύτερη ανάρτηση:

«Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Το πρόβλημα της ψυχικής υγείας, της βαριάς κατάθλιψης που μπορεί να οδηγήσει σε απόπειρες αυτοκτονίας (φυσικά δεν είναι όλες οι απόπειρες ίδιες-κάποιες γίνονται στα χαρτιά) είναι πολύ σοβαρό και απασχολεί εκατομμύρια συνανθρώπους μας. Άνθρωποι που ζουν ανάμεσά μας δίνουν καθημερινά κυριολεκτικά μάχες επιβίωσης. Στην καλύτερη περίπτωση με τη βοήθεια ειδικών, συγγενών και φίλων, συχνά ολομόναχοι, προσπαθώντας παράλληλα να σταθούν με αξιοπρέπεια.
Το θέμα αυτό λοιπόν είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΟΒΑΡΟ και η εκμετάλλευσή του για συλλογή λάικς και θλιμμένων ιμότικον, συνοδεία πάντα με τοποθέτηση προϊόντος είναι ΧΥΔΑΙΑ. Ακόμα περισσότερο η (ετεροχρονισμένη) διαφήμιση μιας απόπειρας ( ; ) αυτοκτονίας στο Facebook είναι και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ.

Αν θέλετε το καταλαβαίνετε αυτό. Αλλιώς μπορείτε να κατασκευάσετε ξανά την εικόνα του κ@λόπαιδου του Χειμωνά που κοροϊδεύει (sic) τους αυτόχειρες. Στην τελική βρίστε με όσο θέλετε. Δεν θα είναι η πρώτη φορά.»

Όπως είναι φυσικό αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Αύγουστου Κορτώ, ο οποίος έδωσε την απάντησή του μέσω σχολίου στην προηγούμενή του ανάρτηση.

Η συγνώμη του Θεοδωράκη στον Κορτώ για την ανάρτηση του Χειμωνά

Συγγνώμη από τον Αύγουστο Κορτώ για αναρτήσεις του υποψηφίου με το Ποτάμι στις Ευρωεκλογές Θανάση Χειμωνά ζήτησε μέσω Facebook ο Σταύρος Θεοδωράκης, χαρακτηρίζοντάς τις «ατυχείς».

«Είναι στενάχωρο αλλά πρέπει να απευθυνθώ δημοσίως στον Θανάση Χειμωνά. Οι αναρτήσεις του για τον Αύγουστο Κορτώ ήταν ατυχείς. Δεν πρέπει ζητήματα που αφορούν την ψυχική υγεία να αντιμετωπίζονται με επιπολαιότητα. Ζητάω συγνώμη από τον Αύγουστο Κορτώ για την αναστάτωση που προκλήθηκε μετά τη γενναία, κατά την άποψή μου, προσωπική του εξομολόγηση», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

 

Ακολουθήστε το 6days.gr στο Instagram