Λουκέτο σε περιοδικό επειδή απέκλεισε τα ομόφυλα ζευγάρια

Ένα περιοδικό αφιερωμένο στους γάμους ανακοίνωσε ότι κλείνει, καθώς οι συνεργάτες του αποκάλυψαν ότι αρνείται να παρουσιάσει ζευγάρια του ίδιου φύλου.

Το White Magazine στην Αυστραλία εκδίδεται εδώ και 12 χρόνια και είναι μία από τις μεγαλύτερες εκδόσεις τέτοιας θεματολογίας της χώρας, αλλά δήλωσε ότι αρκετοί διαφημιστές είχαν αποσύρει τις καμπάνιες τους μετά το σάλο που προκλήθηκε.

Οι εκδότες δήλωσαν ότι αντιμετώπισαν μια μεγάλη κρίση και πως η απόφαση ήταν μονόδρομος καθώς δέχτηκαν πιέσεις να πάρουν θέση ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα.

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε την πραγματικότητα ότι το White Magazine δεν είναι πλέον οικονομικά βιώσιμο», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Πέρυσι, ο νόμος άλλαξε για να επιτρέψει σε ζευγάρια του ίδιου φύλου να παντρευτούν. Από τότε έχουμε ερωτηθεί επανειλημμένα γιατί το περιοδικό μας δεν είχε ακόμη παρουσιάσει τέτοια ζευγάρια. Όπως πολλοί άνθρωποι, έπρεπε να σκεφτούμε τις πεποιθήσεις μας, όχι να κρίνουμε τους εαυτούς μας ή τους άλλους, αλλά να δημιουργήσουμε σκόπιμα χώρο για νέες συνομιλίες. Είναι ένα μακρύ και συνεχές ταξίδι, δεν είναι μαύρο ή άσπρο, υπάρχουν τόσες πολλές γκρίζες περιοχές που πρέπει να εξερευνηθούν…Το White Magazine ήταν πάντα μια κοσμική έκδοση, αλλά ως εκδότες του, είμαστε Χριστιανοί. Δεν έχουμε καμία ατζέντα παρά να αγαπάμε», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Δεν έχουμε καμία επιθυμία να δημιουργήσουμε έναν κοινωνικό, πολιτικό ή νομικό πόλεμο, ο οποίος θα διχάσει τους ανθρώπους περαιτέρω. Για μας, η πίστη μας είναι σταθερή», προσθέτει.

Τον Αύγουστο, οι συνεργάτες του περιοδικού αποκάλυψαν ότι  δεν περιελάμβανε ομόφυλα ζευγάρια και δεν ήταν ανοιχτό σε μια αλλαγή στάσης.

Η φωτογράφος Lara Hotz, η οποία είχε στο παρελθόν δώσει εικόνες για το εξώφυλλο του περιοδικού, ανέδειξε το θέμα, όντας και η ίδια παντρεμένη με γυναίκα.

Όταν το θέμα έγινε γνωστό, πολλοί φωτογράφοι βγήκαν μπροστά και είπαν πως το περιοδικό απέρριπτε φωτογραφίσεις ζευγαριών του ιδίου φύλου.