Σουβλάκι: προκαλεί αντιδράσεις η άνοδος στην τιμή

Αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι από την 1η Μαΐου η τιμή στο τυλιχτό σουβλάκι θα αυξηθεί.

Στα τρία ευρώ αναμένεται να φτάσει η τιμή από την 1η Μαΐου στο τυλιχτό σουβλάκι όπως ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης το Σωματείο Ψητοπωλών.

Η αύξηση από 10% έως 15% οφείλεται στην αύξηση της τιμής του κρέατος ανέφερε ο εκπρόσωπος του Σωματείου Ψητοπωλών, Γιώργος Πολύζος.

«Μόνο αρνητική μπορεί να χαρακτηριστεί η είδηση ότι αναμένεται αύξηση της τιμής που πωλείται σήμερα το σουβλάκι και ότι από την 1η Μαΐου ο καταναλωτής θα το πληρώνει κατά 10% – 15% ακριβότερο, δηλαδή το παραδοσιακό «τυλιχτό» θα φτάσει κοντά στα 3 ευρώ» σημειώνει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Παράλληλα, προσθέτει ότι «κατανοώ απολύτως τον προβληματισμό των επαγγελματιών και των μελών του υπό ίδρυση Σωματείου Ψητοπωλών, που επικαλούνται για αυτήν τους την απόφαση την υψηλή φορολογία και την αυξημένη τιμή του εισαγόμενου κρέατος. Όπως έχει τονίσει πολλές φορές το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, η υπερφορολόγηση έχει «συνθλίψει» επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και απαιτείται άμεσα ελάφρυνση των πολύ μεγάλων βαρών. Η κυβέρνηση οφείλει να βάλει ένα τέλος σε αυτόν τον παραλογισμό και να αλλάξει τις υφεσιακές πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια».

Τέλος, απεύθυνε έκκληση προς όλους τους αρμόδιους, να ξεκινήσει άμεσα διάλογος προκειμένου να αποφευχθεί μια τόσο μεγάλη αύξηση στο τυλιχτό σουβλάκι, ένα προϊόν που απευθύνεται κυρίως σε λαϊκά στρώματα αλλά έχει σχέση και με την παράδοση της χώρας. Πρόκειται για ένα είδος που είναι ταυτισμένο με την Ελλάδα και αποτελεί από καθημερινή επιλογή για ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού, έως τουριστική ατραξιόν.

«Η αύξηση της τιμής του θα επιβαρύνει σημαντικά και τα νοικοκυριά -ειδικά τα χαμηλότερης οικονομικής δυνατότητας – αλλά εκτιμώ και τους επαγγελματίες, καθώς θεωρώ ότι θα μειωθεί η κατανάλωση.

Άρα είναι προς το συμφέρον όλων η αύξηση κατά 10%-15% να μην εφαρμοστεί, χωρίς βέβαια να συνεχίζουν οι επαγγελματίες να απορροφούν τα αυξημένα κόστη» κατέληξε ο ίδιος.

 

Ακολουθήστε το 6days.gr στο Instagram