Εύκολο κέικ πορτοκαλιού με γλάσο

Η Κυριακή θέλει το κέικ. Για να μοσχομυρίσει το σπίτι και να ξεκινήσει η εβδομάδα με άλλη διάθεση. Όταν μάλιστα πρόκειται για κέικ πορτοκαλιού με γλάσο δεν μένει τίποτε άλλο να δούμε τα υλικά και τον τρόπο εκτέλεσης της εύκολης συνταγής.

Υλικά
6 αβγά
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
350 g ζάχαρη
150 g κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
280 g αλεύρι
1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
100 g. βούτυρο λιωμένο

250 g χυμός πορτοκαλιού
25 g ζάχαρη άχνη
φρέσκος χυμός πορτοκαλιού

εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά με τη ζάχαρη και το ξύσμα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας συνεχώς. Στο τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τον χυμό και ανακατεύουμε απαλά.
Γεμίζουμε μια φόρμα του κέικ και ψήνουμε για 35-40’. Αφήνουμε να κρυώσει και μετά προσθέτουμε το γλάσο.

Γλάσο: Ανακατεύουμε την άχνη με τον χυμό και περιχύνουμε το κέικ.