«Πλαστικά Κοράλλια»: Η θλιβερή εικόνα του βυθού της Άνδρου

«Πλαστικά κοράλλια»: Γεμάτος με πλαστικά είναι ο βυθός της Άνδρου, μετά την πτώση της παράνομης χωματερής το 2011, κατόπιν σφοδρής κακοκαιρίας.

Η ομάδα Aegean Rebreath κάνει λόγο για «πλαστικά κοράλλια», τα οποία για την ακρίβεια έχουν ενσωματωθεί στο βυθό της θάλασσας, προκαλώντας ανείπωτη καταστροφή.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από την ευρύτερη περιοχή μάζεψε 300 κιλά εγκαταλελειμμένων διχτυών.

 

«Η ομάδα μας σοκαρίστηκε στη θέα των «πλαστικών υφάλων» που πλήρως κάλυπταν το βυθό της θάλασσας.»

Αναλυτικά η ανάρτηση στο Facebook:

«Έχετε δει ποτέ έναν κόλπο γεμάτο «πλαστικά κοράλλια; Γίναμε αυτόπτες μάρτυρες αυτού του θεάματος κατά τη διάρκεια της πρώτης δράσης μας στην Άνδρο, η οποία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α Κ Λασκαρίδη – A C Laskaridis Charitable Foundation. Η ομάδα μας σοκαρίστηκε στη θέα των «πλαστικών υφάλων» που πλήρως κάλυπταν το βυθό της θάλασσας.

Ένα ακόμα ξεκάθαρο παράδειγμα του πως η ύπαρξη παράνομων χωματερών προκαλούν τεράστια προβλήματα στις γειτονικές περιοχές. Όπως πιθανόν να γνωρίζετε η χωματερή κατέρρευσε το 2011 και κατέληξε στη θάλασσα! Θα επιστρέψουμε με περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που θα κινηθούμε σε αυτό το ζήτημα!

Θερμές ευχαριστίες για στη συνεργασία και τη στήριξη στο Scubandros Greece,#coolexperienceGR Hotel Perrakis – Andros Island, Greece αλλά και στο BlueCycle για την παραλαβή 300 κιλών εγκαταλελειμμένων διχτυών που συλλέξαμε!»