Το Μαύρο Πρόβατο παρουσιάζει το Larizona Festival

Larizona Festival : Ένα νέο φεστιβάλ γεννιέται μέσα στην κάψα του καλοκαιριού, μέσα στον καύσωνα και στοχεύει να ταρακουνήσει την πόλη.

Το 6 Days συνάντησε το «Μαύρo Πρόβατο – Mavro Provato» και συγκεκριμένα τον Αντρέα Φτεργιώτη και τον Βαγγέλη Σταυριανό λίγο πριν υποδεχτούν μπάντες, εικαστικούς και κοινό στην αυλή του Μύλου του Παππά. Σκοπός του Συλλόγου «Μαύρο Πρόβατο» είναι η διοργάνωση πολιτιστικών δράσεων με βάση τη μουσική. «Δεν το κάνουμε με την έννοια ότι διαφέρουμε αλλά θέλουμε να κάνουμε κάτι πέρα από τα συνηθισμένα», σημειώνουν αμφότεροι.

Το 1ο Larizona Festival γίνεται σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων. Θα μας ταρακουνήσει σε ρυθμούς Rock ‘n’ Roll την Πέμπτη 11 Ιουλίου από τις 17:00.

Οι Αντρέας και Βαγγέλης εξηγούν ότι οδηγήθηκαν εν μέσω θέρους στη δημιουργία του Larizona Festival καθώς ήταν κάτι που έλειπε από την πόλη. Ανάλογα μουσικά φεστιβάλ διαθέτουν ο Τύρναβος, ο Αλμυρός, στη Λάρισα όμως ενώ υπάρχει κοινό δεν υπήρχε κάποια ανάλογη διοργάνωση. Έτσι προέκυψε το Larizona Festival .

Στόχος τους είναι να περάσουν όλοι καλά, η πόλη να νιώσει και να αγκαλιάσει το φεστιβάλ, να το θεωρήσει κομμάτι της.

Larizona Festival : Με μουσικές τεσσάρων γνωστών συγκροτημάτων

1000mods

Οι Έλληνες 1000mods δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, όχι επειδή προέρχονται από την εγχώρια σκηνή, αλλά γιατί είναι μια μπάντα που διαθέτει τεράστια δημοτικότητα στη χώρα μας και ταυτόχρονα απολαμβάνει ακόμα μεγαλύτερη αναγνώριση και σεβασμό στο εξωτερικό.

Hidden in the basement

Δημιουργημένοι το 2007, με βασικό κίνητρο την αγάπη τους για τη μουσική που παίζουν, οι Hidden in the Basement έχουν ήδη διαγράψει μια ποιοτική και συνεπή πορεία στην εγχώρια underground σκηνή.

Λάργκο

Οι Θεσσαλονικείς Λάργκο – Largo, το σχήμα με τον ιδιαίτερο και πολυσυλλεκτικό ήχο. Ηλεκτρικές κιθάρες που μας συνδέουν με το πάλαι ποτέ ελληνικό ροκ του ’90, παραδοσιακά πνευστά που ξεπροβάλλουν μέσα από ψυχεδελικά τοπία, ζωηροί ρυθμοί που υποστηρίζουν τους έντονα κοινωνικούς στίχους και καταλήγουν να είναι η λοξή ματιά του σχήματος για όσα συμβαίνουν γύρω τους.

Prospects

Οι Prospects είναι μια παρέα φίλων από τη Λάρισα, οι οποίοι ξεκίνησαν το 2010 να παίζουν παρέα και να συνθέτουν δική τους μουσική λόγω του πάθους για την πανκ ροκ σκηνή κυρίως. εμπνευσμένη από τα ’90s της Καλιφόρνιας .

Larizona festival : Εικαστικό δρώμενο live στο live

Μέρος του σχεδίου πάνω στο οποίο θα δουλέψουν οι εικαστικοί

Μια μικρή ομάδα Λαρισαίων εικαστικών, θα δημιουργήσουν ζωντανά μια εικόνα ροκ, χωρίς να γνωρίζουν το σχέδιο της σύνθεσης που δουλεύουν. Η εικόνα θα ολοκληρωθεί όταν τελειώσουν όλα τα κομμάτια που τη συνθέτουν και θα φανεί με την τοποθέτησή τους σε τοίχο εντός του χώρου του φεστιβάλ.

Ο κόσμος θα μπορεί να παρακολουθεί τους δημιουργούς επί το έργον.
Κάθε καλλιτέχνης θα φέρει τα υλικά της προτίμησής του και ό,τι φτιάχνουν πρέπει να είναι έτοιμο με το τέλος του φεστιβάλ.

Τα ονόματα των εικαστικών: Λάσκαρης Αστέριος, Λάσκαρης Χρήστος, Δημητρίου Αστέριος, Ζηπέλα Ζωή, Καλογήρου Δήμητρα, Σαμαράς Χρήστος, Σάρλη Ελένη.

Συμμετέχουν οι γνωστές από τη διοργάνωση του φεστιβάλ Lacomics, Εκδόσεις του Κάμπου και ο ταλαντούχος Μέλανδρος Γκανάς.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της προπώλησης και βρίσκεται σε εξέλιξη το δεύτερο στάδιο. Αναμένεται κόσμος από όλη την Κεντρική Ελλάδα.

Τιμή εισιτηρίου:
Προπώληση: 10 ευρώ
Ταμείο: 12 ευρώ

Σημεία προπώλησης
Λάρισα: SNUFF, Αλομπάρ και Walk The Line Barber Shop
Βόλος: SNUFFΒολος
Θεσ/νίκη: Rover Bar
Κατερίνη: ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ
Τρίκαλα: Arapatta Musicbar

Στο χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργεί μπαρ με δροσερά ποτά και «καντίνα» με hot dog.