Συγκίνησε με την ερμηνεία της η Λαρισαία Μαργαρίτα Τσουκαρέλα

Συγκίνησε την πόλη της Λειψίας (Γερμανία) με τις μουσικές της ερμηνείες η Λαρισαία σοπράνο – σολίστ λυρικού τραγουδιού Margarita Tsoukarelas σε σημαντική τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 25.4.19, στο Altes Rathaus Leipzig (παλιό Δημαρχείο και τωρινό Μουσείο) για την παρουσίαση του βιβλίου «Geschichte der Stadt Leipzig: Von den Ersten Weltkrieg bis zum Gegewart» (Λεύκωμα Ιστορικών γεγονότων της Λειψίας της περιόδου από τον 1ο Παγκόσμιο πόλεμο μέχρι σήμερα).
Το βιβλίο αποτελεί τον τέταρτο τόμο και ολοκληρώνει τον κύκλο του λευκώματος για τα 1000 χρόνια της πόλης από τον συντάκτη Ulrich von Hehl και τον εκδοτικό οίκο του πανεπιστημίου της Λειψίας. Παραδόθηκε την ημέρα της εκδήλωσης στον Δήμαρχο Burkhard Jung, καθώς παρευρέθηκαν αξιόλογοι και σημαντικοί άνθρωποι και παράγοντες της κοινωνικο – πολιτικής ζωής της περιοχής.
Η Margarita Tsoukarelas ερμήνευσε γνωστά εβραϊκά – klezmer τραγούδια από το πρόγραμμα της «Lady Margarita – Bei mir bist du sheen!» της δεκαετίας του ’20 έως ’60, καθώς και κάποιες σύγχρονες επιλογές αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στο ευρύτερο κοινό.

Bιογραφικό
Η ιστορία της Ελληνίδας σολίστ λυρικής σκηνής (soprano) και musical performer Μαργαρίτας Τσουκαρέλα (Margarita Tsoukarelas) ξεκινάει στην Πολωνία, όπου γεννήθηκε από μητέρα τη Δήμητρα Στραγαλινού-Τσουκαρέλα, γνωστή σκηνοθέτη και παιδαγωγό θεάτρου και πατέρα τραγουδιστή και μεγάλο λάτρη της μουσικής. Μεγάλωσε στη Λάρισα και ξεκίνησε να ασχολείται με το τραγούδι και το θέατρο απο μικρή. Στα 18 της αποφάσισε να επιστρέψει στην Πολωνία για να σπουδάσει αυτό που αγαπούσε παντα, τραγούδι και θέατρο, στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία Karol Lipinski του Wroclaw ”Αkademia Muzyczna Karola Lipinskiego we Wrocławiu”(Bachelor & Master: Opera performance & Vocal Pedagogy), στην Πολωνία.

Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία της Λειψίας “Hochschule für Musik und Theater Felix Mendelssohn Bartholdy Leipzig”, στη Γερμανία. Η μουσική και τα τραγούδια που ερμηνεύει κινούνται μεταξύ διαφόρων ειδών, όπως κλασσικο, retro, swing, klezmer, jazz, chanson, pop, musical, τραγούδια του ’20 έως ΄60. Ώντας ανήσυχη, δε διστάζει να πειραματίζετε σε μουσικές μελωδίες λαών ολόκληρου του κόσμου, αυτοσχεδιασμούς και ερμηνίες σε πολλές διαφορετικές γλώσσες. Στη Ελλάδα έχει συμμετάσχει σε διάφορους διαγωνισμούς τραγούδιού, όπου έχει διακριθεί και εχει λάβει πρώτα βραβεία.

Έχει συνεργαστεί και συμμετείχε σε διαφόρων ειδών παραστάσεις και μουσικο-θεατρικές παραγωγές στην Ελλάδα, Πολωνία, Γερμανία, Αυστρία, Ουγγαρία και Ολλανδία. Επίσης, έχει υποδυθεί πολλούς ρόλους όπερας, όπως την Papagena στην όπερα “Der Zauberflöte”, την Δέσποινα στο “Cosi Fan Tutte”,την Γκρέτελ στο “Hänsel und Gretel”, την Αταλάντα στον “Ξέρξη” καθώς και ρόλους μιούζικαλ όπως την Μαρια στο “West Side Story”, την Sally στο “Cabaret”, την Αριελ «Ariel – η μικρη γοργώνα», την Dorothy στο “Μάγο του Οζ”, την Christine στο «Φαντασμα της Οπερας» και πολλους αλλους με το «Broadway’Best Gala Show» του Μusical Company Leipzig στο König Albert Theater Bad Elster (2013-2019).

Το 2012-2015 υπήρξε μέλος του συνόλου του Theater der Jungen Welt Leipzig (Θέατρο Λειψίας) και του Kammeroper Dresden. Μία από της σημαντικότερες ερμηνίες της είναι αυτή του ρόλου της αμερικανο-εβραίας ηθοποιού-τραγουδίστριας Stella Goldstein στην εβραική θεατρικη παραγωγή “Das glickliche Haus” του Theater der Jungen Welt Leipzig (Θέατρο Λειψίας) σε συνεργασία με την εβραϊκή κοινότητα (Γερμανία) καθώς και ο ρολος της Margaret Peggy Kelly (αδερφη της Grace Kelly) στο μιουσικαλ «Grace»- παραγωγη του Gallisas Verlag&Mediaagentur του Βερολινου. Auτή την περίοδο, βρίσκετε μεταξύ Γερμανίας, Πολωνίας και Ελλάδας και πέρα από τα μιούσικαλς στα οποία συμμετέχει, έχει δημιουργήσει δύο δικά της επιτυχημένα συναυλιακά show – προγράμματα, το “Lady Margarita Swings” και το «Lady Margarita-Bei mir bist du scheen!», τα οποία εχει παρουσιασει σε σημαντικές μουσικές σκηνές, φεστιβάλ και events της Γερμανίας όπως «Judische Woche in Leipzig 2017», «Nacht der Museen Dresden», «Altes Rathaus Leipzig», «Maccabi Jewish Sports Games Berlin 2015», «Krystallpalast Variete Leipzig», «Horns Erben Leipzig», Budde-Haus Leipzig, «Zentralrat der Juden Deutschland» κα. Επίσης έχει κάνει την παραγωγή (σε μουσική και στίχο) ενός ελληνικού τραγουδιόυ, τη “Γυάλινη σφαίρα”, το οποίο και έχει ερμηνεύσει η ίδια καθώς και τη σύνθεση των τραγουδιών για τη πολυβραβευμένη πολωνική ταινία «Hustawka» («Η κούνια») το 2009.

Αυτή τη στιγμή, ετοιμάζει υλικό για τον καινούριο της δίσκο, “Scarlet Dreams”, ο οποίος θα έχει ύφος electro pop retro με στοιχεία κινηματογραφικής μουσικής (συμφωνικής ορχήστρας) και μιούσικαλ. Αναμένεται πολύ σύντομα να κυκλοφορήσει το πρώτο single με τίτλο «Rose of Eden».