Πρωινό Σαββάτου «παρέα» με τον Ennio Morricone

Τα πρωινά του Σαββάτου είναι ωραία να τα απολαμβάνεις στον πεζόδρομο του Μητροπολίτου Διονυσίου του Φιλοσόφου, στο γνωστό «Wisedog» στην πόλη της Λάρισας και να αποκτούν ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον όταν ο καφές περιλαμβάνει και ξενάγηση.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Ennio Morriconne Ελλάδος Κωνσταντίνος Παπακώστας, ο αντιπρόεδρος Κλεάνθης Μάρκου και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της έκθεσης «Ennio Formes» μας ξενάγησαν στην έκθεση και «αποκάλυψαν» τους επόμενους στόχους.

Πέρασαν τρεις εβδομάδες από τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης “Ennio Formes” και ο σκοπός των διοργανωτών να την κάνουν γνωστή στην πόλη και όχι μόνο επετεύχθη, μιας και δεν ήταν λίγα τα Μέσα Ενημέρωσης της πρωτεύουσας που φιλοξένησαν ρεπορτάζ για το τι συμβαίνει στη Λάρισα με τον μεγάλο συνθέτη Ennio Morricone.

Η αρχική ιδέα ήταν να γίνει μια έκθεση με υλικό που είχε στην κατοχή του ο Πολιτιστικό6ς Σύλλογος Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. «Για να προωθήσουμε μια εικαστική έκθεση σκεφτήκαμε να απευθυνθούμε σε δημιουργούς. Από διαφορετικούς χώρους και έτσι βρήκαμε στοχευμένα 16 άτομα και δούλεψε ο καθένας πάνω σε αυτό που κάνει», αναφέρει στο 6days.gr ο καλλιτεχνικός διευθυντής της έκθεσης Αστέριος Λάσκαρης.

Αποτέλεσμα αυτής της ομαδικής δουλειάς ήταν να υπάρξει ποικιλία, να αρέσει στους επισκέπτες της έκθεσης και ο καθένας να βρει ένα έργο που θα είναι το αγαπημένο του. «Άρεσε στον κόσμο, γιατί μπορεί να ταυτιστεί με κάποια πράγματα μπορεί να μην είναι όλα του γούστου του ή της κουλτούρας του αλλά μέσα σε αυτήν ποικιλία μπορεί να βρει πράγματα που του αρέσουν. Άλλοι τα θέλουν πιο ρεαλιστικά, σε άλλους αρέσει περισσότερο η αφαίρεση ή το νόημα πίσω από το έργο όλοι όμως βρήκαν κάτι αγαπημένο εδώ μέσα οπότε αυτό ήταν ότι καλύτερο στη ροή της έκθεσης», σημειώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της έκθεσης παρουσιάζοντάς μας τα έργα των δημιουργών και τα υλικά που χρησιμοποίησαν για να έχουν το ανάλογο αποτέλεσμα.

Αρκετές ημέρες μετά την έναρξη της έκθεσης οι διοργανωτές συζητώντας με τους επισκέπτες που κατεβαίνουν στον εκθεσιακό χώρο του «Wisedog» μαθαίνουν ότι η έκθεση αποτέλεσε μια αφορμή για να μάθουν οι μικρότεροι ποιος είναι ο συνθέτης Ennio Morricone και να θυμηθούν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία τις ταινίες μέσα από τις οποίες έγινε γνωστή η μουσική του αλλά και η δράση του Συλλόγου στην πόλη της Λάρισας.

Σκοπός της έκθεσης είναι να ταξιδέψει στην Αθήνα αλλά και το εξωτερικό. «Θέλουμε να πάει η έκθεση στην Αθήνα με αυτό το υλικό ίσως και λίγο πιο εμπλουτισμένο, αυτό θα το εξετάσουμε στη συνέχεια και σκοπεύουμε να την πάμε και στη Ρώμη διότι θέλουμε να αναπτύξουμε μια σχέση και με το ιταλικό κοινό μιας και έχει να κάνει με τον ιταλικό πολιτισμό και σχετίζεται με τη γειτονική χώρα. Είναι μια ευκαιρία να κάνουμε αυτή την επίδειξη δύναμης και έξω από τα όρια της πόλης. Αυτός είναι ο σκοπός, ξεκινάμε από την πόλη μας που έχουμε υποστήριξη, ένα καλό κοινό, μας γνωρίζει ο κόσμος αλλά θέλουμε αυτό να το βγάλουμε και λίγο πιο έξω. Σε συνεργασία πάντα με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών και την Ιταλική Πρεσβεία στην Ελλάδα», σημειώνει.

Η έκθεση θα παραμείνει στον εκθεσιακό χώρο του “Wisedog” μέχρι την Κυριακή 12 Μαΐου.

Τα ονόματα των δημιουργών που συμμετέχουν στην έκθεση είναι : Γ.  Αντωνόπουλος, Α. Δημητρίου, Γ. Δημητρίου, Δ. Δημόπουλος, Ζ. Ζηπέλα, Δ. Καλογήρου, Α. Λάσκαρης, Χ. Λάσκαρης, Α. Μάντζαρη, Σ. Μπακάλης, Π. Ντόλας, Ι. Πέτρου, Χ. Σαμαράς, Ε. Σάρλη, Ζ. Σεϊτάνη, Θ. Τσιάτσιου.

 

Ακολουθήστε το 6days.gr στο Instagram