Πρεμιέρα για τη «Θεατρική Άνοιξη»

Το Θεσσαλικό Θέατρο, πιστό όπως κάθε χρόνο, στα «ραντεβού» του, συνδιοργανώνει και φέτος τον μήνα Μάιο το θεατρικό φεστιβάλ με τίτλο: «Θεατρική Άνοιξη 2019».

Έχουν προγραμματιστεί συνολικά 8 θεατρικές παραστάσεις, με τέσσερα θεατρικά σχήματα. Οι παραστάσεις θα δίνονται κανονικά στο Θέατρο του Μύλου, με έναρξη το Σάββατο 4 Μαΐου και λήξη την Πέμπτη 16 Μαΐου.

Έχουν επιλεγεί αξιόλογα σχήματα, που σχεδόν όλα έχουν ήδη παρουσιάσει με επιτυχία τις παραστάσεις τους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας Με τη Θεατρική Άνοιξη, δίνεται η ευκαιρία στο θεατρόφιλο κοινό της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής να τις παρακολουθήσουν.

Συγκεκριμένα τα σχήματα και οι παραστάσεις που θα παρουσιαστούν είναι:

«Η Προίκα», ο συγκλονιστικός μονόλογος της Μπέττυς Μαγρίζου. Μια γυναίκα, η Αρετή. Μια μαρτιάτικη μέρα, τη δεκαετία του 70, ημέρα των γενεθλίων της. Ένα μπαούλο, γεμάτο κιτρινισμένα από το χρόνο προικιά.

Μια αφήγηση, με τις θύμησες μιας έντονης ζωής να πλημμυρίζουν τη σκηνή με αλήθεια, συγκίνηση, έρωτες, χιούμορ, μοναξιά και ελπίδα.

Μια παράσταση που αγγίζει τις καρδιές όλων.

Σάββατο 4 Μαΐου, στις 9 μ.μ. και Κυριακή 5 Μαΐου στις 7 μ.μ.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Φώτης Μακρής – Κλεοπάτρα Τολόγκου.

Σκηνικά – Κοστούμια: Κούλα Γαλιώνη.

Στο ρόλο της Αρετής η Στέλλα Παπαδημητρίου.

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 10 ευρώ, μειωμένο: 8 ευρώ.

«Η Αναγνώριση» του Άκη Δήμου με την Γιώτα Φέστα, την Τρίτη 7 Μαΐου στις 9 μ.μ. και την Τετάρτη 8 Μαΐου στις 9 μ.μ.

Σε έναν αποκαλυπτικό μονόλογο. Μια γυναίκα περιμένει κάθε Πέμπτη απόγευμα έναν άντρα. Ξαφνικά την καλούν για αναγνώριση. Αναγνωρίζει τα σημάδια ενός ανεκπλήρωτου έρωτα. Αναγνωρίζει την ιστορία της ζωής της.

Μια ερωτική ιστορία σαν κι αυτές που περνούν πάνω απ’ τις ζωές και τις σαρώνουν. Τις αφήνουν γυμνές και έρημες.

«Ήθελα να γράψω αυτή την ιστορία γι’ αυτή τη γυναίκα και γι’ αυτόν τον άντρα, που είναι ανυπόφορα παρών σε αυτό το έργο, κι ας μη μπορεί να αρθρώσει ούτε λέξη», αναφέρει ο Άκης Δήμου.

Σκηνοθεσία: Φρόσω Μαστρόκαλου, Σχεδιασμός ήχου: Σοφία Καμαγιάννη. Trailer: Διονύσης Σιδηροκαστρίτης. Φωτογραφίες: Anna Kei, διάρκεια: 60 λεπτά.

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 10 ευρώ, μειωμένο: (Ανεργ.-άνω 65 ετών: 5 ευρώ).

«Δυο γυναίκες χορεύουν», Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ Ζουρνέτ από το «Θέατρο Μεταξουργείο» με την Άννα Βαγενά και τη Γιασεμί Κηλαηδόνη.

Το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαΐου.

Η Άννα Βαγενά λέει χαρακτηριστικά: «…Μετά από τόσα χρόνια συναντιέμαι πάλι με την κόρη μου, τη Γιασεμί, επί σκηνής. Είμαι ευτυχής γιατί βλέπω στο πρόσωπό της μια ώριμη ηθοποιό, μια άξια συνάδελφο. Όσο για τον σκηνοθέτη μας, τον Nebojsa, μας συνδέει βαθιά φιλία από το 1997, που ήταν διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου της Σερβίας κι εγώ παρουσίασα σε αυτό τον «Γάμο». Είναι τιμή μας, που ένας τόσο σημαντικός σκηνοθέτης της Σερβίας, σκηνοθετεί ξανά στη χώρα μας και στο θέατρό μας…».

Συντελεστές

Συγγραφέας: Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ Ζουρνέτ, μετάφραση: μεταφραστική ομάδα “Els De Paros” (Μαρία Χατζηεμμανούηλ, Δημήτριος Ψαρράς, Ιωάννης Μαντάς, Αλέξανδρος Μπαβέας).

Σκηνοθεσία: Nebojsa Bradic.

Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Παίζουν: Άννα Βαγενά, Γιασεμί Κηλαηδόνη.

Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση- (Ανέργ-Φοιτ.-Ανω 65 ετών): 10 ευρώ, Κανονικό: 12 ευρώ. Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.

«Ερωφίλη project», την Τετάρτη 15 Μαΐου και την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 9 μ.μ.

Η ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά του Θεόδωρου Οικονομίδη και οι εμπνευσμένες ερμηνείες της Αμαλίας Αρσένη, Δανάης Λουκάκη, Βαγγέλη Σαλευρή και Κωνσταντίνου Τσιομίδη και των μουσικών Αρετής Κοκκίνου και Δημήτρη Πρόκου, μετατρέπουν το ποιητικό αριστούργημα του Χορτάτση σε μια σύγχρονη τραγωδία υψηλών προδιαγραφών.

Ο θεατής μεταφέρεται στην αίθουσα του θρόνου του βασιλιά Φιλόγονου. Μια μοναδική εμπειρία που μεταφέρει τον θεατή σε έναν άλλο χωροχρόνο και τον κάνει επισκέπτη στο παλάτι του βασιλιά Φιλόγονου, όπου εξελίσσεται μια ερωτική τραγωδία αυτή της Ερωφίλης και του Πανάρετου.

Η παράσταση έχει αποσπάσει άριστες κριτικές και βραβεύτηκε από την UNESCO για την προσφορά της στη διατήρηση και μετάδοση της Ελληνικής γλώσσας.

Διδασκαλία-Σκηνοθεσία-Μουσική-Σκηνικό: Θεόδωρος Οικονομίδης.

Βοηθός σκηνοθέτη: Μάρα Μοτάκη.

Θίασος: Ερωφίλη: Αμαλία Αρσένη, Φιλόγονος: Κωνσταντίνος Τσιομίδης, Νένα / Ασκιά: Δανάη Λουκάκη, Πανάρετος: Ευάγγελος Σαλευρής, Χάρος / Μαντατοφόρος: Θ. Οικονομίδης.

Μουσικοί: Ηλεκτρική κιθάρα- μαντολίνο: Αρετή Κοκκίνου, πνευστά: Δημήτρης Πρόκος, Κανονάκι: Αμαλία Αρσένη, κλασσική κιθάρα, πανδουρίδα: Θ. Οικονομίδης.

Εισιτήρια: Κανονικό: 10 ευρώ, μειωμένο: 8 ευρώ. Διάρκεια έργου: 90 λεπτά.

 

Ακολουθήστε το 6days.gr στο Instagram