«Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2019» στους Αγίους Θεόδωρους Ραψάνης

Μια αξέχαστη, μοναδική εμπειρία βίωσαν όσοι βρέθηκαν το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 στο Μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων Ραψάνης.

Σε ένα πανέμορφο, υποβλητικό τοπίο σε μια ηλιόλουστη μέρα, πλήθος κόσμου, αποτελούμενο από ντόπιους, φίλους και επισκέπτες του χωριού, συμμετείχε στη Θεία λειτουργία, γεύτηκε υπέροχα, παραδοσιακά κεράσματα φτιαγμένα με μεράκι και χαρά, ξεναγήθηκε στο μοναστήρι και έμαθε σπουδαία πράγματα για αυτό από ανθρώπους με βαθιά γνώση και όρεξη, όπως η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας Σταυρούλα Σδρόλια, άκουσε μοναδικά τραγούδια από την καταπληκτική χορωδία παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής που πλαισίωσε μουσικά τη δράση.

Οι Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2019 στο Μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων αποτέλεσαν μια σπουδαία ευκαιρία για πολλούς ανθρώπους να βρεθούν μαζί, να απολαύσουν το περιβάλλον και τον πολιτισμό, να γνωριστούν και να δώσουν υπόσχεση για περισσότερες ανάλογες συναντήσεις στο μέλλον. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από τη συνεργασία, το μοίρασμα, τη χαρά της επαφής με τους άλλους.

Για τη Ραψάνη δε, είναι πολύ μεγάλη η χαρά ότι ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι μαθαίνουν και ενδιαφέρονται για το στολίδι της, το αγαπημένο μοναστήρι μας και τις προσπάθειές μας για τη διάσωσή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δροσερή πλατεία της Ραψάνης υπήρξε το σκηνικό ενός αυθόρμητου γλεντιού με κέφι και ευχάριστα τραγούδια όταν βρέθηκαν εκεί ντόπιοι και επισκέπτες μετά τη δράση στους Αγίους Θεοδώρους και πριν την αναχώρηση για Λάρισα.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Αρχαιολογική Υπηρεσία Λάρισας, η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, ο Δήμος Τεμπών, ο Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης, ο Σύλλογος Γυναικών Ραψάνης και το Σωματείο για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό ΔΡΥΑΣ.

Ακολουθήστε το 6days.gr στο Instagram