Οι Xylouris White στο Stage

Ο Γιώργος Ξυλούρης, γνωστός και ως Ψαρογιώργης, είναι δεξιοτέχνης του λαούτου και τραγουδιστής της κρητικής μουσικής. Ο Jim White είναι βιρτουόζος ντράμερ και ιδρυτικό μέλος των Αυστραλών Dirty Three.

Ως Xylouris White οι δυο τους συστήθηκαν στο κοινό το 2014 πατώντας πάνω στην κρητική μουσική παράδοση για να την σπρώξουν στα απόλυτα όρια της πρωτοπορίας, αρχικά με την κυκλοφορία του δισκογραφικού ντεμπούτου τους Goats το 2014 και στη συνέχεια με το επικό Black Peak του 2016. Ο καρπός της τρίτης τους δισκογραφικής συνεργασίας Mother, σε παραγωγή Guy Picciotto των σπουδαίων Fugazi, κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2018 από την αγγλική Bella Union ως «φυσική εξέλιξη και αδιάσπαστο μέρος του ίδιου συνόλου», σύμφωνα με τον Ξυλούρη.

Πολύ πέρα από τις συμβάσεις της εντοπιότητας και τις κακοτοπιές του φολκλόρ, οι Xylouris White κρατούν ουσιαστικά ζωντανή την έννοια της παράδοσης, κάπου μέσα στη γκρίζα ζώνη μεταξύ του κρητικού punk και της free jazz. Έχοντας περιοδεύσει σε ολόκληρο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια παρέα με καλλιτέχνες όπως οι Godspeed You! Black Emperor, PJ Harvey, Swans και Lambchop, τo Σάββατο 10 Νοεμβρίου οι Xylouris White παρουσιάζουν το διονυσιακά αυτοσχεδιαστικό σύμπαν τους για πρώτη φορά στο Stage Ήρας και Φιλίππου στη Λάρισα.

Είσοδος κοινού : 21.30

Προπώληση : 10 Ευρώ από Snuff και Tranzistor

Ταμείο: 12 Ευρώ.

Ζωή Παρμάκη
Η Ζωή Παρμάκη είναι δημοσιογράφος. Αυτό είναι και καλό και κακό, αλλά θα το αναλύσουμε κάπου αλλού διότι αυτός εδώ ο χώρος δεν επαρκεί. Όταν δεν εργάζεται, κάνει βόλτες με τη Μορφή, διαβάζει, βουτά σε πισίνες, ασχολείται με kick boxing και όταν έχει νεύρα πιάνει τις κουτάλες και μαγειρεύει.