Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων : 7ο U made It Festival και Balkans Beyond Borders

Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων : 7ο U made It Festival και Balkans Beyond Borders. Καλοκαίρι και κινηματογράφος, με γέλιο, με δημιουργία νέων ανθρώπων, με συγκίνηση.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων για άλλη μια χρονιά αφουγκράζεται και προσφέρει βήμα σε νέους δημιουργίας. Για 7η χρονιά, το U made It Festival με ταινίες νέων κατά βάση, ερασιτεχνών δημιουργών και μαθητών/τριών σχολείων, διοργανώνεται τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019.

Δύο ημέρες νωρίτερα, στο πλαίσιο της 5ης Εβδομάδας Μουσικής και Τέχνης του Μουσείου Τσιτσάνη και του Δήμου Τρικκαίων, παρουσιάζεται η δράση Balkans Beyond Borders, με πολύ γέλιο στο θεατράκι του Ληθαίου. Και φυσικά, σύντομα και η ανακοίνωση για την προβολή στη Ράξα!

Κινηματογραφική Λέσχη : Balkans Beyond Borders

Ο οργανισμός Balkans Beyond Borders παρουσιάζει στα Τρίκαλα ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα με επιλογή ταινιών από προηγούμενες εκδόσεις του Balkans Beyond Borders Short Film Festival.

To BBB Short Film festival είναι ένα από τα λίγα φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους που επικεντρώνεται στις βαλκανικές παραγωγές και συμπαραραγωγές. Προσφέρει έναν καινοτόμο τρόπο για την καταπολέμηση του αποκλεισμού των τομέων της τέχνης & των καλλιτεχνικών ομάδων διασυνοριακά.

To Balkans Beyond Borders Short Film Festival με όχημα την τέχνη του κινηματογράφου κινητοποιεί τους νέους, ενισχύει την κινητικότητα και τη διαπολιτισμική συνεργασία. Το πλούσιο σε περιεχόμενο πρόγραμμά του ευαισθητοποιεί και ενημερώνει το κοινό.

Παράλληλα αναδεικνύει πολιτιστική κληρονομιά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης καθώς και τον σύγχρονο κινηματογραφικό πλούτο των Βαλκανίων.

Για τη συμμετοχή του στην Εβδομάδα Μουσικής και Τέχνης του Μουσείου Τσιτσάνη, διαμόρφωσε ένα πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους με τίτλο «ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΓΕΛΙΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ».

Οι ταινίες έχουν επιλεγεί από την ομάδα του οργανισμού με σκοπό να προσφέρουν μια μοναδική βαλκανική εμπειρία με οδηγό το βαλκανικό χιούμορ, βγαλμένο μέσα από τη βαλκανική πραγματικότητα.