Η «συνάντηση» του Sergio Leone με τον Νίκο Φώσκολο στη Λάρισα

Τι σχέση μπορεί να έχει η ταινία «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» με το γουέστερν «Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος»; Μεγάλη, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος Κωνσταντίνο Παπακώστα.

Όπως είναι γνωστό «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» είναι μία ελληνική δραματική ταινία γουέστερν του 1966 σε σκηνοθεσία του Βασίλη Γεωργιάδη και σενάριο Νίκου Φώσκολου. Τα γυρίσματα έγιναν στον θεσσαλικό κάμπο. Μετά από 53 χρόνια στην καρδιά του θεσσαλικού κάμπου, στη Λάρισα θα πραγματοποιηθεί παγκόσμια πρώτη προβολή του αριστουργηματικού γουέστερν «Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος», του 1966 σε σκηνοθεσία Sergio Leone σε αρχαιολογικό ρωμαϊκό μνημείο. Στην υπόγεια ρωμαϊκή δεξαμενή του Διοκλητιανού στην οδό Μανωλάκη στη Λάρισα, στις 4 και 5 Οκτωβρίου.

Ο Quetin Tarantino έχει αποκαλέσει τον «Καλό, κακό και άσχημο» ως την καλύτερη σκηνοθετημένη ταινία όλων των εποχών και το μεγαλύτερο κατόρθωμα στην ιστορία του κινηματογράφου.

Έτσι, λοιπόν, ο πρόεδρος του Συλλόγου καταλήγει συμπεραίνοντας ότι στον κάμπο γυρίστηκε το μοναδικό ελληνικό γουέστερν «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο», ντυμένο με τη μουσική του Μίμη Πλέσσα και στην Ιταλία την ίδια χρονιά, το 1966 ένας άλλος συνθέτης έγραψε την εμβληματική μουσική για το ευρωπαϊκό γουέστερν «Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος». Δεν θα μάθουμε ποτέ πως θα ήταν το «Χώμα βάφτηκε κόκκινο» , αν τη μουσική έγραφε ο Ennio Morricone, όμως ο Ιταλός μαέστρος διατηρεί θερμούς υποστηρικτές της δουλειάς του στο θεσσαλικό κάμπο και ειδικότερα στη Λάρισα.