Έκθεση του Ιωάννη Κυπαρισσού στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας φιλοξενεί από τις 14 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου τη νέα έκθεση του Ιωάννη Κυπαρισσού.

Ο Ιωάννης Κυπαρισσούς είναι γιατρός ,απόφοιτος Μπολόνιας. Πήρε την ειδικότητα Κυτταρολογίας στον Πειραιά. Ζει από το 1986 στην Λάρισα .Έχει καταγωγή από την Κύμη και σχολικά χρόνια στην Ημαθία . Στις μέχρι τώρα εικαστικές δημιουργίες του πειραματίζεται με τεχνικές ανακατεύοντας στο ιατρικό του εργαστήριο τα χημικά με τις μπογιές του.
Στην παρούσα έκθεση εκφράζεται για πρώτη φορά μέσω της τεχνολογίας με έναν τρόπο προσέγγισης έκπληξης μικρού παιδιού στο άγνωστο του παραμυθιού που μόλις άρχισε .
Η έκθεση δεν έχει τίτλο μια που το ψηφιακό αναφέρεται καθαρά στην τεχνική( τα μέσα είναι το ποντίκι, η παλέτα με τα αμέτρητα χρώματα του υπολογιστή και η οθόνη). Τα έργα είναι κυρίως αφηρημένα αφήνοντας την φαντασία να επηρεάζεται σημαντικά από τις εικόνες του μικροσκόπιού συνειδητά ή ασυνείδητα όπως σε προηγούμενες εκθέσεις του . Είναι εκτυπώσεις σε χαρτί και καμβά μια και το πρωτότυπο είναι στον υπολογιστή.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου και ώρα20.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου ( Κούμα 28).
Ώρες λειτουργίας έκθεσης : 10.00-13.00 και 18.00-21.30 Σάββατο 10.00-14.30