Μια caretta – caretta στο 6 Days (Εικόνες & Video)

Μια caretta – caretta στο 6 Days. Ακόμα και στις διακοπές τους οι αναγνώστες του 6days.gr μοιράζονται μαζί μας εικόνες αλλά και… νέους φίλους.

Ο λόγος αυτή τη φορά για τη θαλάσσια χελώνα που ζει στον Λακωνικό κόλπο και συγκεκριμένα στο Λιμένι. Φιλική με τους τουρίστες, κολυμπά ξέγνοιαστα και τσιμπά μεζεδάκια.

Μια caretta – caretta στο 6 Days

(το βίντεο είναι ερασιτεχνικό, αναγνώστη του 6days.gr)

Ο Λακωνικός κόλπος βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο της Πελοποννήσου. Στις παραλίες του αναπαράγονται οι θαλάσσιες χελώνες καρέτα και βρίσκονται κάθε χρόνο πάνω από 200 φωλιές.

 

Το πρόγραμμα πεδίου του ΑΡΧΕΛΩΝ στην περιοχή άρχισε το 1985, με την καταγραφή της αναπαραγωγικής δραστηριότητας. Την ευαισθητοποίηση του κοινού για τις χελώνες και τη σημασία της προστασίας των παραλιών ωοτοκίας.

Το πρόγραμμα καλύπτει περίπου 25 χλμ παραλίας γύρω από την πόλη του Γυθείου και κοντά στις εκβολές του Ευρώτα ποταμού.

Το Γύθειο είναι μια όμορφη πόλη, με γραφικό λιμάνι, παλιά νεοκλασικά σπίτια, στενά ανηφορικά σοκάκια, δρόμους φτιαγμένους από πέτρα και μαρμάρινες σκάλες.

Η περιοχή είναι φημισμένη στην Πελοπόννησο για τα τοπία της που έχουν μεγάλες εναλλαγές και ποικιλία και παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανεξερεύνητη από επισκέπτες.

Ακολουθήστε το 6days.gr στο Instagram